Etiketler

9 Kasım 2016 Çarşamba

Betik Tanıtımı : Güvercinci Keloğlan

1.Baskı - Mayıs  2014
Merhaba sevgili kitap kurtları, bu yazımda sizlere aslen Azerbaycan Türkü olan yazar Samed Behrengi tarafından kaleme alınan, Ramin Cabbarlı , Türkan Urumlu tarafından Türkçe ’ye çevrilen ve Kaynak Yayınları’nca basılan ‘‘Güvercinci Keloğlan’’ adlı betiğini tanıtmaya çalışacağım.

Betik tanıtım yazılarımın çoğunda yetişkinlere yönelik betiklere yer vermiştim. Fakat bu yazımda ilk olarak bir çocuk betiğine yer vermek istiyorum. Yazılarımın çoğunu her ne kadar yetişkinler okusa da birkaç okuyucumdan gelen ‘‘Çocuklarımız için de  betik tanıtımı yapmanı istiyoruz’’ şeklindeki ricaları üzerine uzun bir araştırmadan sonra bu betiği tanıtmaya karar verdim.

Betiğimiz, Güvercinci Keloğlan adıyla anılan; garip bir anası, kara bir keçisi ve on beş kadar güvercininden başka hiçbir şeyi olmayan kel delikanlının başından geçen olayları konu edinmiştir.

Güvercinci Keloğlan her gün sabahları işlerini bitirir ve ardından evlerinin çatısına çıkar güvercinlerini uçururmuş. Masal bu ya! Güvercinci Keloğlan’ın evlerinin tam karşısında Padişah’ın sarayı varmış ve bu saraydan Güvercinci Keloğlanı gören Padişah’ın güzeller güzeli kızı, Güvercinci Keloğlanı âşık olmuş…

       Bakalım bu aşk Güvercinci Keloğlanın başına ne dertler açmış. Masalın devamını betikten okumanız dileklerimle…


0 yorum:

Yorum Gönder